Knaprig vegansk schnitzel med saurkraut, babyspenat och soltorkade tomater

vegansk schnitzel med sallad och tända ljusVegansk schnitzel med sauerkraut, babyspenat och soltorkade tomater

Vegansk schnitzel, vilken grej! Vi känner alla till den goda krispiga smaken. Med en god sallad på sauerkraut, babyspenat, soltorkade tomater så får du en god och knaprig sallad till. Toppa sedan med lite hummus som du blandar i salladen så blir den är saftig och god. Annars passar denna rätt väldigt bra med potatis, potatismos, eller ris. Man kan även steka potatisen med persilja – väldigt gott och något som jag ska testa gång. Men för denna gång valde jag att bara ha en ”tyskinspirerad” sallad till. Jag tycker verkligen om surkål, tycker det är ett perfekt sätt att lägga till smak, syrlighet och knaprighet till mina måltider.

Vegansk schnitzel

Eftersom jag ibland är en lat vegan, så tycker jag det passar utmärkt att Hälsan’s kök har en vegansk schnitzel. Det behövs verkligen inte kött för att laga schnitzel. Den är gjord på vete- och sojaprotein och är ett nyttigt och proteinrikt alternativ. Den har en mjuk och saftig fyllning och hårt och knaprigt skal. Det är bara att steka och servera till salladen.

Recept:

  1. Stek schnitzel från Hälsans kök eller liknande
  2. Babyspenat
  3. Rivna långa tunna skivor morot
  4. Sauerkraut
  5. Soltorkade tomater
  6. Blanda ihop salladen med hummus så blir den härlig och krämig

Lekker eet!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *