Vegansk snabbmat

MUMSIG VEGANSK RISOTTO MED VEGANSK CHORIZO

vegansk risotto med chorizo

Jag fick hem ett par korvar häromdagen från veganlife.se (pressutskick) och öppnade paketet och åt kall. Så gott haha! Men jag tänkte också att nä, nu får jag göra något smarrigt av detta. Jag beslöt mig för att översätta ett recept jag brukar använda på vegansk risotto med korv – Så himla lätt och gott att göra.

Vegansk korv är inte alltid god, men när det är lite chili eller röksmak så är det så himla gott, dessutom har veganlife.se sjukt bra priser.

 Vegansk risotto med vegansk chorizo

  1. Skär korvarna i små bitar och stek dem tills de blir gyllene, lägg dem åt sidan. Om du inte har en naturlig chorizo så kan man “göra” en korv till chorizo genom att steka den i paprikapulver och chili
  2. Tillsätt lök och vitlök i pannan du nyss använde och stek tills de blir mjuka. Tillsätt vatten(2 dl vatten vid 1 dl ris), pärlcouscous (eller varför inte ris eller bulgur) och rör om i ett par minuter.
  3. Tillsätt hackade tomater och grönsaksbuljong (eller varför inte svampbuljong)
  4. Koka i 30 minuter tills vattnet har absorberats. Du kanske behöver fylla på med vatten
  5. Rör i salt, peppar, kanske timjan, och sedan den veganska korven. Kanske kan man till och med lägga till lite vegansk ost på toppen? 

Servera och ät 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *