Underbara veganska zucchinibiffar med rostad kål och sesamfrön

 

veganska zucchinibiffar rostad kål med sesamfrön

Underbara veganska zucchinibiffar med rostad kål och sesamfrön

Veganska zucchinibiffar är så otroligt lätta att laga. Den är även full av nyttigheter och sist men inte minst supergod. Rosta sedan vitkål i sesamolja, lägg till sesamfrön, och du har en god kombination av krispigt, mjukt, och knaprigt.

Veganska zucchinibiffar = en vitaminbomb

Det kan vara en god ide att göra flera veganska zucchini biffar, detta är en rätt som är bra att spara nedfryst för tillfällen då man inte riktigt orkar laga mat. Det är även en rätt som kan varieras – istället för vitt mjöl kan man ha mandelmjöl, kikärtsmjöl, sojamjöl osv. Zucchini har väldigt lite kalorier, hälften så lite kalorier som broccoli eller brysselkål. Dessutom får du i dig kalium(bra för musklernas funktion ), Vitamin A + karoten (bra för synen), vitamin C(bra för immunförsvaret) och folsyra (bra för proteinfunktion)

Recept veganska zucchinibiffar med stekt kål och sesamfrön

  1. Riv en hel zucchini – salta och låt stå tio minuter med så vätskan kommer ut. kläm ut vätskan så att den rivna zucchinin inte är så blöt
  2. Blanda med 3 dl mjöl, salt och peppar och valfria kryddor. Jag tycker det är gott med timjan eller rosmarin.
  3. Gör till små plättar som du steker i olja på hög värme – låt de vara ett par minuter på varje sida utan att peta på dem
  4. Riv vitkål, som du rostar(steker) i sesamolja, lägg till sesamfrön
  5. Voila! Smarriga veganska zucchinibiffar med sesamkål. Enkelt och gott. Däremot kan man även lägga till lite vegansk creme fraiche, så att det ser lite mer lyxigt ut. Ät och njut!

 

4 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *