Veganska Snickers

Veganska snickers utomhus

Veganska snickers är en hälsosam version av den fabriksproducerade sockerbombem som vi (eller ja, iaf jag) älskade när man var liten. Att göra veganska snickers är superenkelt och kul. Vet inte om ni också älskar att hacka nötter men jag tycker det ger mig ett så bra flow att bli så upptagen med att hacka. Dessutom är det skönt att bli lite fysisk i köket om man varit stillasittande en hel dag. Veganska snickers är även en uppskattad efterrätt att ta med till fikat – alla kan äta den, inte bara veganer utan även glutenallergiker. Ännu finare blir det när man plastar in det i lite cellofan och ger bort till en vän.

Recept veganska snickers

  1. Smält choklad i en skål som du lägger över en kastrull med kokande vatten
  2. Häll ut det på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in i frysen och låt det stelna
  3. Ta ut, sprida jordnötssmöt på chokladbasen.
  4. Lägg de hackade nötterna på jordnöttsmöret, strö kanske lite kanel på
  5. Smält choklad igen, täck nötterna (hehe) Lägg sedan några kokosflingor på toppen med blåbär så snickersen blir vackra och fina.
  6. Sätt i frysen igen
  7. Ta ut och skär den i kvadrater ☺

Detta är även en så kallas raw-efterrätt, då den inte kräver bakning eller jäsning. Men det är en efterrätt som är väldigt mättande, med nyttiga fetter i nötterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *